ESPN prognozira: Ko će da osvoji sljedeće SP? Francuzi!

"Mbape će tada da ima 27 godina, a podrška će da mu budu veliki broj novih talenata"

19.12.2022. 12:23
  • Podijeli:
Kilijan Mbape Mbappe Tanjug 27.11AP Photo Tanashis Stavrakis -1669543952726.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis

Fudbalska reprezentacija Francuske je najveći favorit za osvajanje titule na Svjetskom prvenstvu, koje će 2026. godine biti održano u Kanadi, SAD i Meksiku, objavila je danas američka sportska mreža "I-Es-Pi-En (ESPN)".

Selekcija Argentine osvojila je SP u Kataru, pošto je sinoć poslije boljeg izvođenja penala pobijedila Francusku.

"Ko će da osvoji sljedeće SP? Francuzi. Ako sumnjate u Francusku, opet možete da se kladite na ovu reprezentaciju. Kilijan Mbape će tada da ima 27 godina, a podrška će da mu budu veliki broj novih talenata, koje francuski sistem proizvodi. Ali Italija i Njemačka će imati dobre reprezentacije 2026. godine", navodi se u tekstu i dodaje da je to prerana prognoza za budućeg šampiona Mundijala 2026.

Na narednom Mundijalu će učestvovati 48 reprezentacija, ali sistem takmičenja još nije poznat.

Američki mediji očekuju da će se za najboljeg strijelca na SP 2026. boriti Mbape i Norvežanin Erling Haland.

"Haland će da osvoji 'Zlatnu kopačku' ako se Norveška plasira na SP. Najbolji golman biće Italijan Đanluiđi Donaruma, a za najboljeg mladog fudbalera biće proglašen Nijemac Džamal Musijala. Najveće iznenađenje SP biće Meksiko, koji bi mogao da stigne do polufinala Mundijala", zaključuje se u prognozi američkog medija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()