Borba za četvrtfinale Lige prvaka: Arsenal lovi zaostatak protiv Porta, Barca i Napoli kreću "od nule"

Oba susreta počinju u 21 sat uz direktan prijenos na kanalima Arena Sporta

12.03.2024. 13:29
  • Podijeli:
barcelona reuters-656779779c3e3.webp Foto: Reuters

Večeras ćemo dobiti nova dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka. PSG-u, Bayernu, Realu i Manchester Cityju će se priključiti Arsenal ili Porto, te Barcelona ili Napoli.

Arsenal u posljednjih devet susreta ima čak osam pobjeda, a jedini poraz im je nanio Porto u prvom meču osmine finala. Prije sedam dana Portugalci su slavili sa 1:0 i branit će tu prednost na Etihadu.

Porto se nada da će nastaviti sjajnu seriju s obzirom da za poraz ne zna od 12. februara, ali to će biti izuzetno težak zadatak za izabranike Sergija Conceicaa s obzirom na napadački potencijal ekipe koju vodi Mikel Arteta.

Vjerovatni sastavi:

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Odegaard, Rice, Jorginho; Saka, Havertz, Trossard.

Porto: Diogo Costa; Joao Mario, Pepe, Otavio, Wendell; Varela, Nico Gonzalez, Pepe; Francisco Conceicao, Evanilson, Galeno.

U drugom susretu Barcelona dočekuje Napoli, a u ovom susretu obje ekipe kreću "od nule" s obzirom da je njihov prvi duel završen bez pobjednika (1:1).

Barcelona već četiri godine čeka na prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a Xavi ima velikih problema u veznom redu s obzirom da ne može računati na povrijeđene Gavija i Pedrija, te se očekuje da njihova mjesta popune Andreas Christensen i Joao Cancelo, inače štoper i bek.

Napoli nema nijednog povrijeđenog igrača i prvak Italije se nada kako će proći među osam najboljih ekipa u Evropi, te nas sasvim sigurno očekuje spektakularna utakmica.

Vjerovatni sastavi:

Barcelona: Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsi, Inigo Martinez; Cancelo, Christensen, Gündogan; Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Ostigard, Juan Jesus, Mazzocchi; Zambo Anguissa, Lobotka, Traore; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Oba susreta počinju u 21 sat uz direktan prijenos na kanalima Arena Sporta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()