Bivši reprezentativac Rumunije tvrdi: "Zašto rizikovati? Dogovoren je remi sa Slovacima!"

Grupna faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj ušla je u posljednju fazu, odnosno igraju se utakmice trećeg kola. Najzanimljivije će biti u grupi E, koja je prije početka prvenstva na papiru bila najmanje atraktivna grupa

24.06.2024. 12:55
  • Podijeli:
belgija slovacka AP PhotoThemba Hadebe-6670786b00917.webp Foto: AP PhotoThemba Hadebe

Pomalo nevjerovatna situacija uoči trećeg kola u grupi E na EURO 2024 - Rumuniji i Slovačkoj odgovara remi da obje selekcije idu dalje i mnogi tvrde da će se tako i desiti. Među njima i jedan bivši reprezentativac Rumunije.

Grupna faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj ušla je u posljednju fazu, odnosno igraju se utakmice trećeg kola. Najzanimljivije će biti u grupi E, koja je prije početka prvenstva na papiru bila najmanje atraktivna grupa.

Sinoć su odigrane utakmice 3. kola u grupi A. Njemačka ide dalje kao prva, Švicarska kao druga, Mađarska s treće pozicije čeka rasplet da vidi da li će proći, dok je Škotska ispala.

Večeras se igraju mečevi 3. kola u B grupi. Hrvatska igra protiv Italije, dok Španija, koja je već osigurala prolaz dalje, igra meč protiv Albanije.

Sutra su na rasporedu mečevi u grupama C i D, dok će se 26. juna igrati utakmice u E i F grupi i tada ćemo imati sve parove osmine finala.

Naime, nakon dva kola u grupi E sve selekcije imaju po tri boda. U ovoj grupi igraju Belgija, Ukrajina, Rumunija i Slovačka.

U posljednjem kolu sastaju se Belgija i Ukrajina, te Slovačka i Rumunija, a Slovacima i Rumunima odgovara remi da obje selekcije idu dalje.

Mišljenja da će završiti neriješeno je i bivši reprezentativac Rumunije, Danut Lupu, koji je javno kazao da ne treba rizikovati.

"Kvalifikovat ćemo se, remi sa Slovačkom. Sve je dogovoreno, bila bi šteta da oboje ne odemo. Zašto rizikovati? Bila bi šteta!

Na tom nivou igrači se odlično slažu! Zašto rizikovati? Zašto da dođe do nesreće?", rekao je Danut Lupu, prenosi as.ro.

Jasno je da će ova utakmica biti pod posebnom lupom zbog svega, te da će mnogo komentara biti ukoliko zaista završi neriješeno.

Danas 57-godišnji Danut Lupu je trofejni rumunski fudbaler koji je s dva tima (Rapid i Dinamo Bukurešt) bio prvak Rumunije, dok je s Panathinaikosom bio prvak Grčke, uz još nekoliko trofeja u kupovima ove dvije zemlje.

Za reprezentaciju Rumunije upisao je ukupno 14 nastupa i vidjet ćemo da li je u pravu za ovo što je rekao.

Rumunija će se sigurno plasirati u osminu finala ako ne izgubi od Slovačke. U najgorem slučaju, imala bi četiri boda, dovoljna da osvoje barem treće mjesto bez obzira na to što se dešava na meču Belgije i Ukrajine, jer u slučaju izjednačenja bodova imaju prednost u odnosu na Ukrajinu.

S četiri boda i pozitivnom gol razlikom koju ima, +1, nemoguće je da Rumunija ne bude jedna od četiri trećeplasirana koje idu u osminu finala.

U slučaju neuspjeha sa Slovačkom, Rumunija i dalje može izboriti prolazak dalje samo ako Belgija pobijedi Ukrajinu, a u ostalim grupama ima najmanje dvije trećeplasirane ekipe koje imaju ili manje od tri boda ili tri boda, ali gol razliku slabija od Rumunije.

Jasno, bitno je u cijelom scenariju i to da u slučaju poraza od Slovačke to ne bude debakl s velikom razlikom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()