Ahmedhodžić predvodio Sheffield do važne pobjede, Liverpool ponovo lider

Susreti 24. kola Premiershipa

10.02.2024. 18:12
  • Podijeli:
sheffield reuters-65c7ad35bd497.webp Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u 24. kolu Premiershipa ekipu Burnleyja rezultatom 3:1 te su se tako vratili trijumfima nakon što su izgubili u prošlom kolu od Arsenala.

U prvih pola sata utakmice nije bilo pogodaka, a onda je Diogo Jota doveo Liverpool u vodstvo nakon asistencije Alexander-Arnolda. U posljednjoj minuti prvog dijela O'Shea je izjednačio.

Burnley ipak nije izdržao u nastavku utakmice. Posebno raspoložen bio je Elliott koji je bio najveći krivac za novi vodeći pogodak kojeg je postigao Diaz, a onda je i asistirao Nunezu za konačnih 3:1. Golove pogledajte ovdje i ovdje.

Liverpool je današnjom pobjedom prestigao City i ponovo je prvi na tabeli s dva boda više od Građana, ali i jednom odigranom utakmicom više. S druge strane, Burnley je na pretposljednjem mjestu. U narednom kolu Liverpool gostuje Brentfordu, dok će Burnley ugostiti Arsenal.

Važnu pobjedu danas je ostvario Sheffield United kojeg je kao kapiten predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić. Naime, Sheffield je slavio u gostima protiv Lutona rezultatom 3:1 te se vratio u igru za opstanak u Premiershipu.

Golove za Sheffield su postigli Archer, McAtee i Vini Souza, dok je počasni gol za domaće postigao Morris iz penala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()