Volite li trešnje? Ostavite peteljke i skuvajte čaj, mnogo je zdrav

Priprema je vrlo jednostavna,

17.05.2024. 15:24
  • Podijeli:
trešnja_trešnje_foto_UNA-6634bb1a8579d.webp Foto: UNA

Omiljeno majsko voće – trešnje, počelo je svoju sezonu i već uživamo u prvim sočnim plodovima.

Ipak, svi bacamo njihove peteljke, ne sluteći koliko jako ljekovito svojstvo imaju!

Priprema je vrlo jednostavna, ali zahtjeva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.


Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procijedi.

Pije se tri do četiri dnevno. Čaj možete zasladiti medom.

Naime, peteljke trešanja su jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod pijeska i kamena u bubregu. Dame ovaj čaj piju i da izgube nakupljenu vodu i izbore se sa celulitom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()