Mbappe opet pozvao Francuze da ne glasaju za “krajnju desnicu”

Kapiten francuske reprezentacije ocijenio je “katastrofalnim” rezultate prvog kruga glasanja u kojem je ekstremno desna stranka Nacionalno okupljanje (RN) bila prva s oko 33 posto glasova

05.07.2024. 08:23
  • Podijeli:
Kylian Mbappe_trening_foto_reuters1-6673fecdde2da.webp Foto: Reuters

Francuski fudbaler Kylian Mbappe ponovno je pozvao Francuze da izađu na birališta i glasaju protiv krajnje desnice, uoči drugog kruga prijevremenih općih izbora koji će se u njegovoj zemlji održati 7. jula, javlja Anadolu.

Obraćajući se novinarima na 17. Europskom fudbalskom prvenstvu (EURO 2024) koje se održava u Njemačkoj, Mbappe je govorio i o prijevremenim općim izborima u svojoj zemlji.

Kapiten francuske reprezentacije ocijenio je “katastrofalnim” rezultate prvog kruga glasanja u kojem je ekstremno desna stranka Nacionalno okupljanje (RN) bila prva s oko 33 posto glasova.

Pozivajući Francuze još jednom da glasaju protiv krajnje desnice nakon prvog kruga izbornih rezultata, Mbappe je rekao:

“Potrebno je izaći na izbore više nego ikada. Ovo je stvarno hitno. Ne možemo ostaviti zemlju u rukama ovih ljudi”, rekao je Mbappe, misleći na kandidate ekstremne desnice RN.

Prije prvog kruga glasanja 30. juna, francuski fudbaler izrazio je protivljenje “ekstremističkim i separatističkim idejama” i pozvao francusku omladinu da glasa protiv krajnje desnice na izborima, koje je opisao kao “kritičan trenutak” za njegovu zemlja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()