Putin neće pregovarati o prekidu rata, on traži da se Ukrajina preda

Stav ISW-a

05.07.2024. 09:07
  • Podijeli:
putin-667331a0ef382.webp Foto: AP Photo/Minh Hoang

Stručnjaci Instituta za proučavanje rata (ISW) istakli su da ruski lider Vladimir Putin odbacuje bilo kakvu mogućnost pregovora o prekidu vatre i otvoreno traži predaju Ukrajine.
Naime, Putin traži potpunu demilitarizaciju Ukrajine kao preduslov za prekid vatre, čime zapravo zahtijeva da se Ukrajina preda.

On je jučer tokom samita u Kazahstanu odbacio sve izglede za pregovore o prekidu vatre.

ISW vjeruje da bi Rusija iskoristila prekid vatre da obnovi i proširi svoju vojsku za buduću agresiju na Ukrajinu.

"Putin je izričito odbacio rusko učešće u bilo kakvim pregovorima o prekidu rata tražeći demilitarizaciju, čime zahtijeva da se Ukrajina efektivno preda prije bilo kakvog prekida vatre", navode iz ISW-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()