Pomoću ovog jednostavnog trika produžite vijek trajanja hljebu

Folija će ga hermetički zatvoriti i spriječit će oštećenja u zamrzivaču i sačuvati hljeb

07.03.2024. 06:00
  • Podijeli:
hljeb-kruh-pekara.jpg

Hljeb vam se brzo osuši ili se na njemu stvara plijesan. Pitate se kako mu produžiti vijek trajanja?
Stručnjak za trikove u domaćinstvu na TikToku podijelio je svoje savjete i trikove kako pravilno pohraniti hljeb i osigurati da niti jedna kriška ne propadne.

"Kupio sam hljeb na tržnici, a samo nekoliko dana kasnije pojavila se plijesan. Najbolji je svježe pečen, ali ne traje dugo. Evo kako zamrznuti i sačuvati svoj svježe pečeni hljeb", rekao je.

On je istakao da je važno hljeb pustiti da se ohladi prije nego što se jako čvrsto umota plastičnom folijom.

"Ako ste uzeli štrucu, a vruća je i svježa, provjerite je li potpuno hladna prije nego što je zamotate. Podjela na porcije je ovdje ključna. Zadržite ono što ćete odmah upotrijebiti. Ostatak hljeba trebate podijeliti na porcije i svaku od njih jako čvrsto omotati prozirnom folijom i to odmah. Nemojte čekati", istaknuo je.

Folija će ga hermetički zatvoriti i spriječit će oštećenja u zamrzivaču i sačuvati hljeb.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()