Naučite prije nego što stigne ljeto: Ovako se pravi pile u lubenici

Slatke i sočne lubenice omiljena su ljetnja poslastica, ali sigurno niste znali da u kori ovog slasnog voća možete da pripremite i nesvakidašnji ručak

15.04.2023. 20:18
  • Podijeli:
Pile u lubenici 1-642d6877f23d4.webp Foto: Youtube Printscreen / emmymade

Piletina je meso koje je najčešće na trpezama. Grilovanu, pohovanu ili pečenu ste sigurno probali, ali vrijeme je da isprobate pile spremljeno u lubenici.

Sastojci:

– lubenica srednje veličine
– pile
– so
– biber
– maslac
– soja sos
– limun

Priprema:

Lubenicu srednje veličine isijecite na pola i izvadite joj unutrašnjost. Pile začinite solju i biberom. U unutrašnjost pileta stavite dvije polovine limuna i začinite je soja sosom. Takođe, premažite cijelo pile soja sosem i začinite ga po ukusu. Pile stavite u lubenicu i prekrijte ga. Učvrstite poklopac lubenice štapićima za ražnjiće.

Pecite je na 200 stepeni, dva sata. Nakon toga smanjite na 150 i pecite još tri sata. Kada je pile pečeno izvadite ga iz lubenice, a od prirodnog soka koji je ostao u lubenici napravite sos tako što ćete mu dodati malo maslaca i sve skupa prokuvati.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()