Ledena fantazija: Sladoled od jagoda i jogurta, koji možete napraviti sami

Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili osvježavajući doruča

17.05.2024. 16:20
  • Podijeli:
SLADOLED OD JAGODA I BANANA 2-6453a1b5d7a38.webp Foto: Youtube Printscreen / Delicious Weekdays

Ima li nešto bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću? Rashladite se poslasticom koju je vrlo lako napraviti.

Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili osvježavajući doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari. Ako ne volite jagode možete ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.

Sastojci:


400 g jagoda50 g šećera

1 kašičica limunovog soka

200 g grčkog jogurta

Priprema:

Pomiješajte jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavite da odstoje oko 20 minuta ali ih povremeno promiješajte. Dobivenu smjesu ubacite u blender. Zatim dodajte i limunov sok te uključite blender sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetnite i nekoliko tanko narezanih komada jagode. Kako bi ledene štapiće lakše izvadili iz kalupa, prelijte vrućom vodom vrh kalupa.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()