Kuvari otkrili trik: Kako da vam kuća ne smrdi na luk?

Prilikom dinstanja dominiraće miris crnog luka, koji će se uvući u cijelu kuću, kosu i garderobu.

21.01.2024. 21:55
  • Podijeli:
onion, crni luk, povrće, pixabay-65981709a03a0.webp Foto: pixabay

Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja, priprema jela koja u sebi sadrže luk nekim ljudima nije baš omiljena.

Prilikom dinstanja dominiraće miris crnog luka, koji će se uvući u cijelu kuću, kosu i garderobu.

Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se neprijatan miris može izbjeći.

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka jeste soda bikarbona.

Nakon sjeckanja crnog luka, potrebno je spustiti ga u tavu sa zagrijanim uljem i jednom kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati supenu kašiku sode. Luk dinstati kao i inače.

Još jedna dobra stvar jeste što će se luk zgusnuti, te će biti lakši za varenje. Takođe, moguće je izbjeći upotrebu zaprške, jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao zaprška.

Ovaj trik takođe koriste i profesionalni kuvari, piše Krstarica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()