Jeste li primijetili? Evo zašto kupovna piletina ima fleke

Sigurna je za jelo

02.03.2024. 14:14
  • Podijeli:
piletina, pileće meso - shutterstock-65c78b39ac5e7.webp Foto: Shutterstock

Milioni pilića koji se prodaju u supermarketima imaju opekline na koži, nastale zbog boravka u vlastitom izmetu, pokazalo je istraživanje BBC-ja.

Opekline na skočnim zglobovima životinja nastaju zbog amonijaka u izmetu. One su znak loših uslova u kojima ove životinje žive, a u nekim supermarketima se mogu vidjeti na trećini piletine koja se prodaje, objavio je BBC. Dodaju i kako je količina opeklina skočnog zgloba u jatu prihvaćen pokazatelj kvaliteta života životinja na farmama.

Koliko dugo piletina smije stajati u zamrzivaču?

BBC je od deset najvećih trgovačkih lanaca zatražio podatke o opeklinama na mesu koje se prodaje u njihovim maloprodajnim objektima. Neki su dostavili detaljne podatke, a neki su odbili da odgovore.

Opekline na skočnom zglobu životinja nastaju zbog velikog broja jedinki na malom prostoru, kao i zbog duge izloženosti vlagi i prljavštini. Na upakovanom ili već pripremljenom mesu, ove opekline izgledaju kao tamni čirevi na stražnjoj strani noge.

Iako ne izgleda lijepo, ovakva piletina je i dalje sigurna za jelo, prenosi RTCG.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()