Teatar fest: Pred banjalučkom publikom večeras predstava "Uspavanka za Aleksiju Rajčić"

Upravo je ova predstava izabrana za najbolju predstavu 68.po redu Sterijinog pozorja, u režiji Juga Đorđevića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Fondacije " Novi Sad - Evropska prestonica kulture" i Pozorja

10.06.2023. 20:18
  • Podijeli:
teatar fest_aleksija_una-6484be5c9c874.webp Foto: Una

Večeras pred banjalučku publiku stiže predstava "Uspavanka za Aleksiju Rajčić". Upravo je ova predstava izabrana za najbolju predstavu 68.po redu Sterijinog pozorja, u režiji Juga Đorđevića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Fondacije " Novi Sad - Evropska prestonica kulture" i Pozorja.

"Uspavanka za Aleksiju Rajčić"dobila je nagrade i za najbolji tekst drame, nagradu za glumačko ostvarenje Vanje Ejdus, kao i za originalnu scensku muziku Nevena Glušca.

Komad autora Đorđa Kosića nastao je po knjizi "Zatvorenice" koja potiče s kraja 19.vijeka, a u pitanju su ispovijesti zatvorenica iz Požarevačkog kaznenog zavoda.

Zločini koje su zatvorenice činile zbog porodičnog nasilja, bili su zapravo bijeg u slobodu.

Vanju Ejdus na sceni prate i Iva Milanović, Novak Radulović, dok horsku postavu čine Nevena Milošević, Sara Ristić, Vera Zečević, Danijela Milošević, Mladen Lukić i Goran Milošević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()