Predstava o ljudskosti, pripadanju, dostojanstvu i životnoj radosti na Teatar festu

“Bolest možemo da tumačimo ili kao metaforu ili sa aspekta ljudskosti. Ovo je priča i ljubavi i o osjećanju pripadanja”, kaže režiser

10.06.2023. 21:30
  • Podijeli:

Neimenovana bolest uvukla se sasvim tiho u njihove živote. Sklupčala između četiri zida, uzimajući, iz godine u godinu, mrvicu po mrvicu. Dostojanstva. Pripadanja. Životne radosti.

“Bolest možemo da tumačimo ili kao metaforu ili sa aspekta ljudskosti. Ovo je priča i ljubavi i o osjećanju pripadanja.”

Samoobmana, egoizam, bijeg. Nemogućnost prihvatanja onoga što život, ponekad, i te kako nemilosrdan, donosi'',  kaže reežiser Ivan Plazibat.

“Osnovni problem izgubljenosti majke je bolest sina, gledajući sina od toga kako otežano hoda do toga da je u kolicima, što znači da će biti samo gore. Uloga majke u ovoj predstavi je prihvatanje života",  kaže Snježana Bogićević, koja igra ulogu majke u predstavi ''Moj sin samo malo sporije hoda''.

“Najteže je bilo to što sam morao samo slušati, a imao sam mnogo toga da kažem",  kaže Enes Kozličić, koji u predstavi glumi Branka.

Bolest od koje se “samo malo sporije hoda”, nakon što se spuste zavjese, iz jednog porodičnog stana, seli se u živote svakoga od nas. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()