Danas oblačno, evo kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna temeperatura oko 9 stepeni

07.04.2023. 07:09
  • Podijeli:
vrijeme_oblaci_oblacno-1668238608750.webp Foto: Pixabay

U Bosni i Hercegovini danas malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje na jugu i jugozapadu. U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Vjetar slab, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna temeperatura oko 9 stepeni.

Vrijeme za vikend

U subotu u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Poslije podne i tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na proteklih par dana. Nakon vedrijeg i hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka i duže sunčane intervale, biti ljepša na jugu i jugozapadu zemlje. U Bosni također stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()