Vlada FBiH na čekanju: Nova kriza na pomolu

Poruka iz Mostara jasna, HDZ BiH neće odustati od politike legitimnog predstavljanja

15.04.2023. 20:38
  • Podijeli:

Naredne dvije sedmice ključne su za formiranje Vlade Federacije BiH, poruka je predsjednika HDZ-a Dragana Čovića.

Ostaje misterija na koji način će se doći do rješenja - političkim dogovorom na sastancima najavljenim naredne sedmice ili intervencijom OHR-a, koja bi do kraja dodatno mogla zakomplikovati političke odnose u ovom entitetu.

Poruka iz Mostara jasna, HDZ BiH neće odustati od politike legitimnog predstavljanja, niti će pristati na parcijalne izmjene Izbornog zakona da bi se razriješila saga oko imenovanja federalne Vlade.

"Ali ako se neko igra sa tim, ta rješenja mogu biti kratkoročna, da se odblokira proces koji je danas blokiran, a ako se želi bilo šta mijenjati u izbornom zakonu, onda da se mijenja i izbor Hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i klubova u Domovima naroda", rekao je Dragan Čović, lider HDZ-a BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()