Višković nakon što je PDP dobio mandat: Ranije smo znali rezultat

Podsjetio da je jedino mjesto gdje se odlučuje o delegatima u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH je Narodna skupština Republike Srpske

01.07.2024. 13:27
  • Podijeli:
PXL_130923_103155825 radovan višković Dejan RakitaPIXSELL-650aba9548917.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Obistinile su se naše tvrdnje da Centralna izborna komisija BiH postaje još jači instrument u rukama zapadnih ambasada i zapadnih zemalja, poručio je premijer Srpske Radovan Višković, nakon održanog žrijebanja u CIK-u, gdje je mandat dobio PDP kandidat Nenad Vuković.

– Da se dvije godine od završetka Opštih izbora na prostoru BiH mijenja narodna volja i da se time na sve moguće načine pokušavaju u vlast instalirati poslušnici, koji bi u narednom periodu trebali da implementiraju one prljave i nečasne radnje koje zapadne ambasade provode u BiH u obračunu sa Republikom Srpskom – poručio je Višković.

Višković je podsjetio da je jedino mjesto gdje se odlučuje o delegatima u Domu narodu Parlamentarne skupštine BiH je Narodna skupština Republike Srpske.

– Očito da moćnici smatraju da preko svojih poslušnika u Centralnoj izbornoj komisiji mogu da krše i Ustav i zakone ove zemlje. Što se tiče samog žrijebanja, rezultat smo znali i prije današnjeg dana i u narednom periodu ostaje nam samo da se još čvršće i žešće borimo da odbranimo Republiku Srpsku, ali sada, ne samo od pojedinih stranih ambasada, nego i domaćih poslušnika. Poručujemo građanima Republike Srpske da ćemo učiniti sve da sačuvamo, prije svega, institucije Republike Srpske, sve nadležnosti Republike Srpske, kao i samu Republiku Srpsku – naglasio je Višković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()