Poznati parovi četvrtfinala Copa Amerike, moguće veliko finale

Iz grupe D među osam najbolji plasirale su se selekcije Kolumbije i Brazila

03.07.2024. 12:29
  • Podijeli:
argentina kanada kup amerike Miguel MartinezAtlanta Journal-Constitution via AP tanjug-66752ed79111d.webp Foto: Miguel MartinezAtlanta Journal-Constitution via AP Tanjug

Utakmicama trećeg kola grupe D završena je sinoć grupna faza ovogodišnjeg izdanja Copa Americe kojem je domaćin SAD nakon čega smo kompletirali sve parove nokaut faze.

Iz grupe D među osam najbolji plasirale su se selekcije Kolumbije i Brazila.

U trećem kolu u derbiju grupe D sinoć su Kolumbija i Brazil remizirali rezultatom 1:1, što je bilo na kraju dovoljno Kolumbijicma da zauzmu prvo mjesto sa sedam bodova, Brazil je bio drugoplasirani sa pet osvojenih bodova.

Raphinha je pogodio za Brazil u 12. minuti utakmice, dok je za Kolumbijce strijelac bio Munoz u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Kolumbijcima je nakon čudne odluke VAR-a poništen i pogodak Sancheza u 19. minuti.


Kostarika je savladala Paragvaj sa 2:1, odigrali su Kostrikanci dobar turnir, uzeli bod Brazilu, ali na kraju sa četiri boda morali su se zadovoljiti trećoj poziciji u grupi D i nisu mogli do iznenađenja.

U sinoćnjoj utakmici strijelci za Kostariku bili su Calvo u trećoj i Alcocer u sedmoj minuti utakmice, dok je za Paragvaj pogodio Sosa u 55. minuti.

Parovi četvrfinala:

Argentina - Ekvador (5. juli)

Venecuela - Kanada (6. juli)

Urugvaj - Brazil (7. juli)

Kolumbija - Panama (7. juli)

Sada ide dan pauze na Copa Americi, nakon toga tri dana četvrtfinalnih duela.

Polufinala su zakazana za 10. i 11. juli, a utakmica za treće mjesto odigrat će se 14. jula.

Veliko finale zakazano je 15. jula na stadionu u Miamiju, a moguće je da ćemo gledati veliko finale Cope između Brazila i Argentine.

Titulu od prije tri godine brani selekcija Argentine koja je ujedno i najtrofjenija zajedno sa Urugvajem, obje reprezentacije su po 15 puta osvajale Copa Americu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()