Bitcoin potonuo na najniži nivo od februara

Kripto špekulanti trenutačno se suočavaju s nizom izazova

05.07.2024. 21:49
  • Podijeli:
bitcoin-2007912-1920.jpg

Bitcoin je potonuo u četvrtoj uzastopnoj sesiji trgovanja, što je dio šire rasprodaje kripto valuta koja je u suprotnosti s nedavnim rekordno visokim cijenama svjetskih dionica.

Digitalna imovina pala je za čak 8,1% na najnižu razinu od ferbruara, mijenjajući vlasnika na oko 54.190 USD u 12:21. Manje kovanice poput Ethera, XRP-a i Cardana imale su i oštrije gubitke u nekim slučajevima koji su prelazili 10%, prenosi SEEbiz.

Kripto špekulanti trenutačno se suočavaju s nizom izazova, uključujući sve manju potražnju za američkim Bitcoin fondovima kojima se trguje na berzi, znakove da se vlade rješavaju zaplijenjenih tokena i teško raščlanjuju utjecaj političkih promjena u SAD-u.

Povrh toga, administratori propale mjenjačnice Mt. Gox postupno vraćaju založene bitcoine vjerovnicima. Špekulanti nisu sigurni koliki će dio od 8 milijardi dolara biti prodan.

Novčanik povezan s Mt. Goxom premjestio je token u vrijednosti od 2,7 milijardi dolara u petak, prema Arkham Intelligenceu, prenosi Biznisinfo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()