U Unsko-sanskom kantonu će biti proglašeno stanje prirodne nesreće

Situacija u USK je kritična, kiša je prouzrokovala izlijevanje vode iz riječnih korita, poplavila desetke stambenih i pomoćnih objekata te aktivirala klizišta

17.05.2023. 10:00
  • Podijeli:
sana_poplave-64634d6f6425f.webp Foto: UNA

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je da će danas u ovom kantonu biti proglašeno stanje prirodne nesreće.

U javljanju za Radio Bihać Ružnić je kazao da trenutno pripremaju materijal za sjednicu Vlade koja bi trebala biti održana u 11 sati.

U Bihaću i Bosanskoj Krupi od sinoć je proglašeno stanje prirodne nesreće, što je potvrđeno nakon sjednica gradskih štabova civilne zaštite, a prethodno je takva odluka donesena i u Sanskom Mostu.

Situacija u USK je kritična, kiša je prouzrokovala izlijevanje vode iz riječnih korita, poplavila desetke stambenih i pomoćnih objekata te aktivirala klizišta.

Podsjećamo, zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać - Srbljani (Kostela), Bihać - Kamenica i Bosanska Otoka - Bužim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()