U Banjaluci se u uskoro otvara obnovljena džamija Arnaudija

Ponovna izgradnja je počela 2017. godine, a džamija je rekonstruisana u autentičnom stilu

03.03.2024. 09:10
  • Podijeli:
arnaudija facebook-65e42eaecdb32.webp Foto: Facebook

Svečano otvaranje obnovljene džamije Arnaudija u Banjoj Luci planirano je za 4. maj, čime će biti završen proces obnove 16 porušenih banjalučkih džamija.

Hafiz Nedim Botić objavio je fotografiju njene unutrašnjosti te je kazao da je ova džamija jedna od najljepših koje je vidio.

Arnaudija je srušena 7. maja 1993. godine, a u njenu obnovu su se uključili građani Banjaluke, državni organi koji su dali potrebne dokumente za gradnju i donatori koji su finansirali obnovu.

Ponovna izgradnja je počela 2017. godine, a džamija je rekonstruisana u autentičnom stilu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()