Zločin bez presedana: Broj mrtvih u napadima kod Moskve stalno raste, stradalo i troje djece

Odgovornost za napad u Moskvi preuzela je Islamska država (ISIS).

23.03.2024. 08:37
  • Podijeli:
moskva, teorirstički napad, koncertna hala krokus - 23 mart 2024 - profimedia (4)-65fe7bffc1f00.webp Foto: Profimedia

Rusku prijestonicu juče je zadesio stravičan teroristički napad u kom je ubijeno najmanje 60, a ranjeno više od 100 osoba. Ubijeno je i troje djece.

Odgovornost za napad u Moskvi preuzela je Islamska država (ISIS).

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno sa vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar.

Na lice mjesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uletjeli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbjedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspjeli da pobjegnu.

Poruke saučešća i osude napada stigli su iz cijelog svijeta, od SAD do Bjelorusije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()