Zbog visokih temperatura u Denizliju se topi asfalt

Zbog topljenja asfalta na autoputu Denizli - Antalija na lokacijama Cankurtaran i Gokpinar, vozila su saobraćala jako sporo

06.08.2023. 10:28
  • Podijeli:
AA-20230805-31855284-31855282-TURKIYE_ZBOG_VISOKIH_TEMPERATURA_U_DENIZLIJU_SE_TOPI_ASFALT-64cf3c166e939.webp Foto: Anadolija

Zbog visokih temperatura zraka koje su danas dosegle i 42 stepena Celzijusa, u turskom Denizliju se na nekim putevima topi asfalt.

Iz Uprave za meteorologiju navedeno je da je vlaga u gradu dosegla 37 posto.

Temperatura zraka se kreće do 42 stepena Celzijusa. Zbog izrazito toplog vremena i vlage, na pojedinim putevima se topio asfalt.

Zbog topljenja asfalta na autoputu Denizli - Antalija na lokacijama Cankurtaran i Gokpinar, vozila su se saobraćala jako sporo.

Pješaci su takođe imali poteškoća tokom prelaska ceste.

Ekipe autoputeva su posipale kamenu prašinu i vodu na puteve.

Vozač Muhittin Cinar rekao je da mu se auto pregrijalo i da je ostao na putu.

"Asfalt se otopio zbog vrućine, a druga vozila su imala poteškoća u normalnom saobraćanju", rekao je Cinar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()