Zaharova: Tražimo od Srbije stav o isporuci oružja Ukrajini

Moskva traži od Beograda da se otkriju sve činjenice

02.03.2023. 22:16
  • Podijeli:
maria-zaharova-reuters.jpg

Moskva je od Beograda zatražila službeni stav o informacijama da je Ukrajini isporučeno oružje iz Srbije, izjavila je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

"Već smo zatražili od Beograda da se izjasni. Takve izjave ne treba davati ni putem medija, ni preko Telegram kanala ni kroz curenje informacija, već putem službenog priopćenja stava srbijanske strane", izjavila je Marija Zaharova, prenosi TASS.

Dodala je da se činjenice moraju otkriti i na osnovi njih donijeti odgovarajući zaključci jer je u pitanju "izuzetno važna tema za bilateralne odnose".

Zaharova je ranije danas izjavila da je Moskva duboko zabrinuta zbog navoda o umiješanosti Srbije u prodaju oružja Ukrajini.

"Pažljivo pratimo ovu priču. Obratili smo pažnju na nedavnu raspravu o toj temi u skupštini Srbije. Informacija koja kruži, naravno, izaziva našu najdublju zabrinutost", navela je Zaharova u komentaru objavljenom na mrežnim stranicama ministarstva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()