Zaharova: Situacija na frontu za kijevski režim je monstruozna i katastrofalna

Poručila da neće pomoći ni izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu

28.02.2024. 13:00
  • Podijeli:
Tan2024-01-1811452625_1 marija zaharova AP PhotoAlexander Zemlianichenko-65bb73c28c3f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Situacija na frontu za ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog je monstruozna i katastrofalna, neće pomoći ni izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu.

Kazala je to službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova u eteru radio postaje Sputnik.

"Situacija na frontu za kijevski režim je monstruozna, katastrofalna. Ništa ih ne može spasiti: ni otvorene laži s minimiziranjem gubitaka, ni samohvalisanje", rekla je Zaharova. "Ljudi shvaćaju da su bili izdani i prevareni. I u ovoj pozadini potrebna je nekakva svijetla, s njihove tačke gledišta, snažna izjava koja bi nekako malo inspirisala ljude u redovima Oružanih snaga Ukrajine, u redovima ukrajinskih građana koji se tjeraju na klanje, da će im inozemstvo pomoći", dodala je.

"Je li ta izjava postigla učinak? Upravo suprotno", istakla.

Zaharova je dodala da je u pozadini Macronovih izjava bilo mnogo izjava predstavnika zemalja NATO-a i njegovih struktura da ni na koji način ne razmatraju slanje trupa u Ukrajinu. "Signal je bio upravo suprotan - da su izdali Ukrajinu i da će je nastaviti koristiti i izdavati", rekla je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()