Zaharova nakon posjete Stoltenberga BiH: Pokušava da se uvuče u unutrašnje stvari zemlje

Ona je također kazala da je Stoltenbergov put na Balkan dodatni dokaz destruktivnog kursa sjevernoatlantskog bloka

29.11.2023. 15:11
  • Podijeli:
marija-zaharova-reuters-1667850619473.webp Foto: Reuters

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova je poručila da posjeta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Balkanu bila provokativne i destruktivne prirode sa namjerom da se uzdrma situacija u regionu.

"Stoltenbergov boravak u Bosni i Hercegovini i Srbiji bio je jasno provokativnog karaktera. On je pokušavao da se uvuče u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, iznudi približavanje ove države sjevernoatlantskim strukturama, agresivno je predlagao povećanje saradnje sa Beogradom, uprkos neutralnom statusu Srbije, optuživši Rusiju za sve grijehe, predstavili su to na način da navodno rade na širenju, a radili na dezinformacijama i potkopavanju situacije na Balkanu", rekla je Zaharova.

Ona je također kazala da je Stoltenbergov put na Balkan dodatni dokaz destruktivnog kursa sjevernoatlantskog bloka, usmjerenog na povećanje privlačenja zemalja u regionu u ovu strukturu, koje su i dalje izvan alijanse, piše TASS.

"Polazimo od činjenice da NATO mora da prekine svoju politiku destabilizacije Balkana, nameće tamo svoja pravila, stvara nove linije podjele. Kao što historija pokazuje, utjecaj alijanse na Balkanu je uvijek praćen tugom, gubitkom života, razaranjima i ratnim zločinima", zaključila je Zaharova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()