Zaharova: Moskva će učiniti sve da spriječi napade na energetska postrojenja

Jasan stav Moskve

22.06.2024. 21:15
  • Podijeli:
marija zaharova, 24 jan 2024 - profimedia-65feb7b64fbe4.webp Foto: Profimedia

Rusija će preduzeti mjere da bi onemogućila kapacitete Ukrajine da vrši napade na energetska postrojenja, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je istakla da je režim ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u potpunosti nesposoban da pregovara, zbog čega će Moskva preduzeti sve neophodne mjere kako bi Kijevu uskratila mogućnost da vrši slične napade.

Ona je podsjetila da od prisajedinjenja nuklearne elektrane "Zaporožje" ruskoj atomskoj "porodici", Moskva čini značajne napore za stvaranje ne samo adekvatnih radnih uslova za osoblje centrale već i za podizanje društveno-ekonomskog standarda života u Energodaru i obnovu infrastrukture.

"Sistematska priroda napada ukrajinskih snaga na nuklearnu elektranu `Zaporožje` i druga ruska energetska postrojenja pokazuje potpuno formiranu namjeru da se pričini šteta ekonomiji Ruske Federacije, i da se stvore rizici od nesreće koja bi mogla da ugrozi nuklearnu bezbjednost cijelog evropskog kontinenta", naglasila je Zaharova.

Ona je istakla da nije prvi put da Kijev jasno iskazuje potpuno nepoštovanje prema bezbjednosti mirnodopskim nuklearnim postrojenjima, što je posebno izraženo u neprestanoj prijetnji prema radu osoblja elektrane "Zaporožje", prenosi ruska novinska agencija Tas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()