Zaharova: Amerika će biti odgovorna za smrt nedužnih civila

Prema njenim riječima, dostavom kasetne municije Vašington će postati saučesnik u miniranju teritorije i snosiće punu odgovornost za žrtve eksplozija

08.07.2023. 17:06
  • Podijeli:
zaharova-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Rusija će nakon dostave kasetne municije Ukrajini smatrati Ameriku odgovornom za smrt civila, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Vašington je svjestan da su beskorisna obećanja Ukrajinaca da će oprezno i odgovorno koristiti kasetnu municiju. Kao što se svaki put desi kada su smrtonosni oružani sistemi Amerike i NATO dostavljeni u Ukrajinu, žrtve su civili", naglasila je Zaharova.

Prema njenim riječima, dostavom kasetne municije Vašington će postati saučesnik u miniranju teritorije i snosiće punu odgovornost za žrtve eksplozija, uključujući djecu.

Ona je naglasila da je dostava kasetne municije pokazatelj očaja i dokaz nemoći "nadaleko hvaljene ukrajinske priotivofanzive".

"Novo čudnovato naoružanje na koje se oslanjaju Vašington i Kijev, pri tom ne razmišljajući o posljedicama, neće uticati na tok specijalne operacije čiji će ciljevi biti u potpunosti sprovedeni", dodala je Zaharova.

Američki državni sekretar Entoni Blinken najavio je sinoć dostavu novog paketa pomoći Ukrajini koji obuhvata kasetne bombe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()