Uznemirujuće: U dva noćna napada na jug Gaze ubijeno najmanje 13 Palestinaca

Internetom kruže potresni snimci

04.03.2024. 07:32
  • Podijeli:
rafa, rafah, napad izraela - 3 mart 2024 - profimedia-65e43f1593043.webp Foto: Profimedia

Tokom noći u dva odvojena bombaška napada Izraelaca na civilne ciljeve Palestinaca u gradu Rafah ubijeno je najmanje 13 osoba.

U prvom napadu koji se desio u večernjim satima ubijeno je sedam Palestinaca. Napad Izraelaca bio je usmjeren na porodičnu kuću u naselju Khirbet al-Adas. Spasioci na tom području ručno pretražuju ruševine kako bi pronašli preživjele i izvukli tijela ubijenih.

U drugom napadu, koji je bio usmjeren na kuću porodice Madi, ubijeno je najmanje šest osoba. Nekoliko osoba je ranjeno u ovom napadu i prebačeno u obližnju bolnicu al-Najjar.

Na mreži X kruži nekoliko snimaka koji pokazuju potresne scene s ovih mjesta dok se traže preživjeli i izvlače tijela umrlih.

Podsjetimo, u ovom području na jugu Gaze smješteno je više od milion izbjeglih Palestinaca. Prethodno su im Izraelci savjetovali odlazak u ova područja kazavši kako će biti sigurna za civile.
Od početka izraelskog napada na Pojas Gaze ubijeno je više od 30.000 Palestinaca, većinom žena i djece, podaci su Ministarstva zdravlja Gaze koje kontroliše Hamas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()