Uskoro razgovor Erdogana i Putina

O inicijativi za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka u Crnom moru

11.09.2023. 10:04
  • Podijeli:
Putin Erdogan-64f5bb2df085d.webp Foto: Anadolija

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i ruski lider Vladimir Putin uskoro bi mogli da razgovaraju telefonom, ali tačan datum nije određen, izjavio je danas izvor iz kancelarije turskog predsjednika.

Isti izvor navodi da će Erdogan i Putin razgovarati o inicijativi za izvoz žitarica iz ukrajinskih luka u Crnom moru.

Putin i Erdogan su se prije sedam dana sastali u ruskom gradu Sočiju radi razgovora o ovoj inicijativi i drugim pitanjima.

Izvor iz kabineta turskog predsjednika navodi da su Erdoganovi razgovori sa zapadnim liderima na marginama samita G20 bili konstruktivni, ali da je potreban konkretan postupak za obnovu inicijative.

Inicijativa se ne sprovodi od 18. jula, kada je Rusija obavijestila Tursku, UN i Ukrajinu o primjedbama na nastavak sprovođenja sporazuma bez ispunjavanja uslova Moskve kako je prvobitno dogovoreno u Istanbulu u julu prošle godine
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()