Uskoro konsultacije sa Moskvom o referendumima

Građansko vijeće LNR pozvalo je juče lidera Leonida Pasečnika da smjesta održi referendum o priznavanju republike kao ustavnog entiteta Rusije

20.09.2022. 12:36
  • Podijeli:
donjeck-reuters-2-.jpg

Samoproglašene republike u Donbasu uskoro će započeti konsultacije sa Moskvom u vezi sa referendumima o pridruživanju Rusiji, izjavio je ambasador Luganske Narodne Republike u Moskvi Rodion Mirošnik.

"Luganska i Donjecka Narodna Republika /LNR, DNR/ već koordinišu aktivnosti na pitanjima organizacije. Mislim da će biti započete ozbiljne konsultacije dvije republike i Rusije", rekao je Mirošnik za kanal "Solovjev uživo".

On je istakao da vlasti LNR nemaju dileme kada se radi o ishodu glasanja, ali da je potrebna pozitivna odluka Rusije i koraci koji će kasnije uslijediti i učiniti LNR i DNR republikama u okviru Ruske Federacije, prenio je TASS, piše Srna.

Građansko vijeće LNR pozvalo je juče lidera Leonida Pasečnika da smjesta održi referendum o priznavanju republike kao ustavnog entiteta Rusije. Isti zahtjev kasnije je upućen lideru DNR Denisu Pušilinu i Narodnom savjetu DNR.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()