Ukrajina: Rusija bespilotnim letjelicama pogodila luku Izmail

Iz komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva navedeno je da je Rusija tokom noći izvela napad na ukrajinsku teritoriju bespilotnim letjelicama tipa "Shahed"

26.09.2023. 10:03
  • Podijeli:
luka_odesa_anadolija 1-651283522d22b.webp Foto: Anadolija

Rusija je tokom noći pogodila luku Izmail u Odeskoj oblasti u Ukrajini, javlja Anadolija.

Iz komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva navedeno je da je Rusija tokom noći izvela napad na ukrajinsku teritoriju bespilotnim letjelicama tipa "Shahed".

Saopćeno je da je ruska vojska lansirala 38 bespilotnih letjelica iz jugoistočnog pravca.

Načelnik vojne uprave Odeske oblasti Oleg Kiper naveo je da je Rusija napala Odesu bespilotnim letjelicama. Istakao je da je većina bespilotnih letjelica oborena.

"Nažalost, pogođena je lučka infrastruktura u okrugu Izmail, a dvije osobe su povrijeđene", rekao je Kiper.

Dodao je da je u napadu oštećena zgrada punkta i skladišta, te da se zapalilo oko 30 kamiona i šest prikolica, ali i da je požar ugašen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()