U izraelskom napadu u Siriji srušen dio Ambasade Irana, ubijen zvaničnik Islamske revolucionarne garde

U izvještajima sirijskih medija nije navedeno da je iko poginuo, ali prema pojedinim drugim izvorima, poginulo je šest osoba

01.04.2024. 22:15
  • Podijeli:
izrael_sirija_anadolija -658e63d51dfcc.webp Foto: Anadolija

Sirijski državni mediji su objavili da je u napadu u Damasku srušena zgrada koja je dio Ambasade Irana, a pretpostavlja se da je riječ o izraelskom napadu. Osim toga, ubijen je visoki zvaničnik Islamske revolucionarne garde.
Naime, srušena je višespratnica koja se nalazila u okrugu Mezzeh koji se nalazi na zapadu grada. Iranski mediji su objavili da je zapravo uništen aneks Ambasade Irana, ali da iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari i članovi njegove porodice nisu povrijeđeni.

U izvještajima sirijskih medija nije navedeno da je iko poginuo, ali prema pojedinim drugim izvorima, poginulo je šest osoba.

Sirijska vojska je ranije saopćila da su protuzračnom odbranom u blizini Damaska presreli, kako su naveli, neprijateljske ciljeve, prenosi BBC.

S druge strane, saudijska novinska agencija Al-Arabiya, pozivajući se na iranske medije, objavila je da u izraelskom napadu na Damask ubijen visoki dužnosnik Islamske revolucionarne garde Mohhamad Reza Zahedi. Iranska državna televizija je prenijela da u napadu ubijeno i nekoliko iranskih diplomata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()