Tuga! Palestinski fudbaler i njegova porodica poginuli u izraelskom napadu

Lokalni mediji javljaju da se napad dogodio u petak, ali PFA nije rekla o kojem se datumu konkretno radi.

23.06.2024. 18:18
  • Podijeli:
rafa, palestina, pojas gaze, izrael - 24 mart 2024 - profimedia-65fff00d7d3d5.webp Foto: Profimedia

Palestinski fudbaler Ahmad Abu al-Ata i njegova porodica su poginuli u svom domu usljed izraelskog vazdušnog napada u Gazi, saopštio je Palestinski fudbalski savez (PFA).

Zajedno sa Abu al-Atom (34), koji je igrao kao odbrambeni igrač u Al-Ahliju iz Pojasa Gaze, poginula je i njegova supruga Ruba Esmael Abu al-Ata, zdravstvena radnica, i njihovo dvoje djece nakon što je napad iz vazduha pogodio njihovu kuću u Gazi, saopšteno je iz PFA u subotu.

Lokalni mediji javljaju da se napad dogodio u petak, ali PFA nije rekla o kojem se datumu konkretno radi.


Prošlog ponedjeljka, PFA je saopštila da je fudbalski sudija Hani Meshmeh podlegao povredama zadobijenim u izraelskom raketnom napadu u Pojasu Gaze tokom maja.

Više od 300 sportista, sudija i sportskih zvaničnika je ubijeno od početka konflikta u Gazi u oktobru prošle godine, a sva sportska borilišta na teritoriji su uništena, rekao je tokom mjeseca predsjednik Palestinskog olimpijskog komiteta, Džibril Radžub.

Među njima su fudbaler Mohamed Barakat koji je poginuo u izraelskom napadu u martu, i Mohamed Katab, FIFA pomoćni sudija, koji je ubijen zajedno sa suprugom i četvoro djece u napadu izraelskih snaga na naselje Deir Al Balah u februaru.


Najmanje 37.958 Palestinaca je ubijeno, a 86.032 povrijeđeno u izraelskoj ofanzivi na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je ministarstvo zdravlja bazirano u Gazi u nedjelju.

Prema izraelskoj računici, više od 1.200 ljudi je ubijeno, a 250 kidnapovano 7. oktobra, u prekograničnom napadu Hamasa, organizacije koju SAD i EU karakterišu kao terorističku, što je prouzrokovalu vojnu odmazdu u Pojasu Gaze.

Tokom maja, svjetska krovna fudbalska organizacija FIFA je naredila hitnu istragu povodom predloga PFA, koji je podržala Azijska fudbalska konfederacija, da se Izrael isključi iz svih klupskih i reprezentativnih takmičenja zbog rata u Gazi.

FIFA je saopštila da će se ovim pitanjem baviti na vanrednom sastanku svog savjeta u julu, prenosi “Fena”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()