Trump otišao sa suda u Miamiju, rekao da nije kriv

Nakon što je završeno ročište, Reuters javlja da je Trump napustio sudnicu i krenuo u New Jersey, gdje će imati dobrotvornu akciju, a sutra proslaviti 77. rođendan

13.06.2023. 22:11
  • Podijeli:
donald trump reuters-645c7debf3b0d.webp Foto: Reuters

Donald Trump je na saslušanju na sudu u Miamiju kazao da se ne osjeća krivim u vezi sa svih 37 tačaka optužbe.

Ročište je bilo zatvoreno za kamere i prijenos uživo. Također, Trumpov pomoćnik Walt Nauta rekao je da se ne osjeća krivim.

Nakon što je završeno ročište, Reuters javlja da je Trump napustio sudnicu i krenuo u New Jersey, gdje će imati dobrotvornu akciju, a sutra proslaviti 77. rođendan.

Podsjećamo, on je optužen za nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata i za laganje dužnosnicima koji su ih pokušali vratiti, no Trump tvrdi da je nevin i obvezao se nastaviti s kampanjom za izbore koji će se održati u studenom 2024.

Trump je prvi bivši ili trenutni predsjednik koji se suočava s kaznenim progonom, no pravni stručnjaci tvrde da ga to ne sprečava da se kandidira ili da preuzme dužnost predsjednika čak i ako bude proglašen krivim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()