Tijelo Indonežanke pronađeno unutar pitona

Ženu u indonezijskoj pokrajini Jambi ubio je i cijelu progutao piton, prema lokalnim izvještajima.

26.10.2022. 12:33
  • Podijeli:
piton_zmija-1666779386430.webp Foto: Pixabay

Jahrah, navodno u svojim 50-ima, otišla je na posao na plantažu kaučuka u nedjelju ujutro.

Prijavljena je kao nestala nakon što se te noći nije vratila, a potrage su poslane da je pronađu. Dan kasnije seljaci su pronašli pitona s nečim što je izgledalo kao veliki trbuh.

Mještani su kasnije ubili zmiju i pronašli njeno tijelo unutra.

"Žrtva je pronađena u želucu zmije", rekao je šef policije Betara Jambi AKP S Harefa lokalnim medijima, dodajući da se činilo da je njezino tijelo bilo uglavnom netaknuto kada je pronađeno.

Rekao je da je žrtvin suprug u nedjelju naveče pronašao dio njezine odjeće i alata koje je koristila na plantaži kaučuka, što ga je navelo da pozove potragu.

Nakon što je zmija - koja je bila duga najmanje 5 metara (16 stopa) - uočena u ponedjeljak, seljani su je uhvatili i ubili kako bi potvrdili identitet žrtve.

"Nakon što su razrezali trbuh, otkrili su da je Jahrah unutra", rekao je Harefa za CNN Indoneisa.

Iako su takvi incidenti rijetki, ovo nije prvi put da je nekoga u Indoneziji ubio i pojeo piton. Dva slična smrtna slučaja zabilježena su u zemlji između 2017. i 2018. godine.

Pitoni gutaju cijelu hranu. Čeljusti su im povezane vrlo savitljivim ligamentima tako da se mogu rastezati oko velikog plijena.

Jedan je stručnjak ranije rekao za BBC da pitoni obično jedu pacove i druge životinje, "ali kada dostignu određenu veličinu, gotovo da se više ne zamaraju štakorima jer kalorije nisu vrijedne toga".

"U biti mogu narasti onoliko koliko raste njihov plijen", rekla je Mary-Ruth Low, službenica za očuvanje i istraživanje u rezervatu divljih životinja Singapura.

To može uključivati ​​životinje velike poput svinja ili čak krava.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()