Snažan zemljotres pogodio Kinu, Kirgistan i susjedne zemlje

Potres se osjetio širom Centrlne Azije, ali do sada nema informacija o posljedicama

23.01.2024. 09:48
  • Podijeli:
Kina_zemljotres_foto_AA-65af65e2e718f.webp Foto: AA

Zemljotres jačine sedam stepeni po Richteru pogodio je krajnji sjeverozapad Kine, a potres se osjetio i u susjednim zemljama Kirgistanu, Kazahstanu i Tadžikistanu.

Američki zavod za geološka istraživanja saopćio je da je epicentar potresa registriran u gradu Akyolu u blizini kinesko-kirgistanske granice i to na dubini tla od 13 kilometara.

Prvobitno je saopćeno da je epicentar potresa bio u kirgistanskom pograničnom mjestu Kyzyl-Su, ali je naknadno napravljena ispravka i saopćeno je da je to ipak bio kineski grad Akyol u Autonomnoj pokrajini Xinjiang.

Potres se osjetio širom Centrlne Azije, ali do sada nema informacija o posljedicama.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()