Širom Grčke haraju požari, strahuje se od najgoreg

Kako javlja Atenska novinska agencija, požar je izbio u okrugu Keratea u nedjelju ujutro i gorio je u blizini kuća, dok je u tom području puhao jak vjetar

30.06.2024. 21:09
  • Podijeli:
šumski požar kod atine, atina, grčka, požari u grčkoj - 30 jun 2024 - foto Reuters-6681579b91163.webp Foto: Reuters

Veliki šumski požar izbio je jugoistočno od Atine u nedjelju popodne, usred upozorenja da najgore ljetne vrućine tek dolaze.

Naviknuta na vruća ljeta, Grčka se suočava s teškom sezonom požara nakon najtoplije zime i najranijeg toplotnog talasa do sada, s temperaturama koje dostižu 44°C.

Kako javlja Atenska novinska agencija, požar je izbio u okrugu Keratea u nedjelju ujutro i gorio je u blizini kuća, dok je u tom području puhao jak vjetar.

Kanal Ertnews javio je da su najmanje tri kuće potpuno uništene u požaru.

Na suzbijanju požara radilo je oko 140 vatrogasaca, sa timovima šumskih komandosa, 39 vozila, osam helikoptera i devet aviona.

Aktiviran je sistem za hitno uzbunjivanje 112, pozivajući stanovnike da se evakuiraju iz ukupno šest područja u blizini glavnog grada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()