Andy Murray povukao se iz pojedinačnog takmičenja u Wimbledonu

Murray je nedavno bio podvrgnut operaciji uklanjanja ciste na kičmi koja mu je stiskala živce i zbog koje je izgubio kontrolu i snagu u desnoj nozi

02.07.2024. 18:00
  • Podijeli:
andy murray reuters-65a4f31d843e7.webp Foto: Reuters

Dvostruki osvajač Grand Slam turnira u Wimbledonu Andy Murray povukao se iz singl takmičenja i igrat će s bratom Jamiejem u igri parova, saopštio je u utorak 37-godišnjakov menadžerski tim

Murray je nedavno bio podvrgnut operaciji uklanjanja ciste na kičmi koja mu je stiskala živce i zbog koje je izgubio kontrolu i snagu u desnoj nozi.

“Nažalost, usprkos nevjerovatno napornom radu na svom oporavku od operacije prije nešto više od sedam dana, Andy je donio vrlo tešku odluku da ne igra u singlu ove godine”, objavio je Murrayev tim.

“Kao što možete zamisliti, iznimno je razočaran, ali je potvrdio da će igrati u parovima s Jamiejem i raduje se takmičenju u Wimbledonu po posljednji put", dodali su.

U utorak je trebao igrati s Čehom Tomasom Machacom u singlu.

Murray, koji je 2013. okončao 77-godišnje čekanje na britanskog osvajača Wimbledona i ponovno osvojio naslov 2016., ranije je rekao da je malo vjerovatno da će nastaviti karijeru nakon ove godine i da bi mogao odustati na Olimpijskim igrama u Parizu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()