Ivan Perišić potpisao ugovor s Hajdukom, navijači u strahu zbog klauzule koja je u njemu

Zanimljiv dogovor

04.07.2024. 20:51
  • Podijeli:
ivan perisic hajduk 23-65aaa93120004.webp Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić (35) potpisao je danas ugovor s Hajdukom, u kojem je proteklih pola godine proveo na posudbi iz londonskog Tottenhama.
Potvrdila je to Slobodna Dalmacija, koja je došla do informacije da potpisani ugovor Perišića i Hajduka važi narednih godinu.
Tako bi Perišić i naredne sezone trebao ostati dio splitskog tima, ali navijače je zabrinula klauzula u ugovoru prema kojoj bi sjajni krilni nogometaš vrlo lako mogao napustiti Poljud.

Naime, u ugovor je stavljena klauzula da Perišić do kraja augusta može napustiti Hajduk ako neko za njega pristane platiti obeštećenje od svega 200.000 eura.

Očito da je ideja Hajduka da Perišić bude dio tima tokom igranja kvalifikacija za Konferencijsku ligu, gdje naredne sedmice igra protiv Torshavna s Farskih Ostrva, a na kraju će Perišić odlučiti da li želi ostati ili će promijeniti sredinu.

Podsjećamo, Perišić je u Hajduk stigao povrijeđen i propustio je veći dio proljetne polusezone, zaigrao je tek u finišu i onda otputovao na Euro s reprezentacijom Hrvatske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()