Šire Arsenal: Huti u napadu na zapadne brodove koriste i podzemno oružje

Američke i britanske snage su 12. januara projektilima iz aviona, brodova i podmornica prvi put napali položaje Huta u Jemenu.

23.02.2024. 10:53
  • Podijeli:
huti reuters (2)-65b652b920236.webp Foto: Reuters

Pripadnici pokreta Huti iz Jemena koristili su "podvodno oružje" u napadu na civilne i vojne brodove u Crvenom i Arapskom moru, rekao je danas lider tog pokreta Abdel Malek el Huti.

"Nastavljaju se vojne operacije za podršku Pojasu Gaze u Crvenom i Arapskom moru, Adenskom zalivu i moreuzu Bab el Mandeb. Posvećeni smo jačanju tih napada. Povećan je broj sličnih udara i upotrijebljeni su brojne rakete, dronove i borbeni čamci. U operacijama su korištena i podvodna naoružanja, i to je ono što brine neprijatelje", naglasio je El Huti, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u Pojasu Gaze, Huti su najavili napade na izraelsku teritoriju i da neće dozvoliti prolazak brodova povezanih sa jevrejskom državom preko Crvenog mora i moreuza Bab el Mandeb sve do prestanka borbi u toj palestinskoj enklavi.

Američke i britanske snage su 12. januara projektilima iz aviona, brodova i podmornica prvi put napali položaje Huta u Jemenu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()