Šef Mossada u Dohi radi razgovora o produženju humanitarne pauze

Dogovor o četvorodnevnoj humanitarnoj pauzi u sukobima između Izraela i Hamasa stupio je na snagu u petak, 24. novembra

28.11.2023. 16:28
  • Podijeli:
mossad_doha_anadolija -6565e9e0e7107.webp Foto: Anadolija

David Barnea, šef izraelske obavještajne službe Mossad, otputovao je u Dohu kako bi razgovarao o produženju humanitarne pauze u Pojasu Gaze i nastavku razmjene zarobljenika, prenosi Anadolija.

Kako navodi "Times of Israel", Barnea će održati sastanke s katarskim zvaničnicima i direktorom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Billom Burnsom.

Prošle sedmice je objavljeno da su katarski zvaničnici boravili u Izraelu kako bi se sastali s čelnikom Mossada i drugim zvaničnicima.

Dogovor o četvorodnevnoj humanitarnoj pauzi u sukobima između Izraela i Hamasa stupio je na snagu u petak, 24. novembra.

U okviru sporazuma, do sada je iz Pojasa Gaze pušten 51 izraelski zarobljenik, od kojih je jedan muškarac, a ostali žene i djeca, u zamjenu za 150 palestinskih žena i djeca koji su oslobođeni iz izraelskih zatvora.

Katar je jučer objavio da je humanitarna pauza produžena za još dva dana kao rezultat posredovanja između Hamasa i Izraela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()