Šef diplomatije Kine u posjeti Rusiji

Očekuje se da će se sastati sa Lavrovom kako bi razgovarali o "širokom spektru pitanja bilateralne saradnje", koja uključuju "detaljnu razmjenu mišljenja o pitanjima vezanim za nagodbu u Ukrajini"

18.09.2023. 08:43
  • Podijeli:
Wang Yi - minhen - kina -reuters-63f0c17d3604d.webp Foto: Reuters

Ministar vanjskih poslova Kine Wang Yi posjetit će Rusiju gdje će o ratu u Ukrajini razgovarati sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Wang Yi će u Rusiji boraviti od 18. do 21. septembra, navodi se u saopćenju kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Očekuje se da će se sastati sa Lavrovom kako bi razgovarali o "širokom spektru pitanja bilateralne saradnje", koja uključuju "detaljnu razmjenu mišljenja o pitanjima vezanim za nagodbu u Ukrajini", navodi se u saopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova prošle sedmice.

Planirani sastanak dolazi nakon samita između ruskog predsjednika Vladimira Putina i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una, za koji su Sjedinjene Američke Države upozorile da bi mogao dovesti do toga da Pyongyang snabdijeva Moskvu municijom za njen rat u Ukrajini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()