Ruske snage projektilima napale ukrajinske vojnoindustrijske objekte

Napadi su izvedeni na ukrajinske vojnike u Kalinovki, Časovom Jaru, Nikolajevki i Stupočki u Donjeckoj oblasti

01.05.2023. 18:29
  • Podijeli:
rusija_snage_anadolija 1-644fc385a9896.webp Foto: Anadolija

Ruske snage su tokom noći, projektilima dugog dometa s mora i zraka, izvele napad na ukrajinske vojnoindustrijske objekte koji proizvode municiju, oružje i vojnu opremu, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi Anadolija.

Konašenkov je podijelio informacije o akcijama ruske vojske u ratu u Ukrajini.

Napominjući da su ruski jurišni odredi neutralizirali ukrajinske trupe u zapadnom dijelu grada Bahmuta, u smjeru Donjecka, Konašenkov je izjavio da su ruske zračno-desantne trupe podržale akcije jurišnih trupa i i vršile pritisak na ukrajinske trupe.

Napadi su izvedeni na ukrajinske vojnike u Kalinovki, Časovom Jaru, Nikolajevki i Stupočki u Donjeckoj oblasti, a Konašenkov je ustvrdio da su u dotičnoj regiji neutralizirali gotovo 330 ukrajinskih vojnika.

"Ruske oružane snage izvele su grupni raketni napad na ukrajinska vojna industrijska postrojenja oružjem dugog dometa lansiranim s mora i iz zraka. Napad je bio uspješan. Pogođeni su svi identificirani objekti. Poremećen je rad postrojenja za proizvodnju municije, oružja i vojne opreme za ukrajinske vojne jedinice", poručio je Konašenkov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()