Rusija će rasporediti muzičare na prve linje fronta

Podižu moral vojnika

19.12.2022. 08:49
  • Podijeli:
muzičari_rusija_profimedia 1-63a0143a69aed.webp Foto: Profimedia

Rusija kaže da će rasporediti muzičare i pjevače na prve linije svog fronta u Ukrajini kako bi podigla moral vojnika.

Ministarstvo odbrane je ove sedmice najavilo formiranje "prve kreativne brigade", rekavši da će ona uključivati ​​i cirkuske izvođače.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva također je istaklo stvaranje ove brigade u svojim obavještajnim podacima u nedjelju.

U međuvremenu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posjetio je trupe na liniji fronta u Ukrajini, saopćila je Moskva.

U saopćenju objavljenom za Telegram, ministarstvo odbrane navodi da je Šojgu "obišao područja na kojima su raspoređene ruske trupe i provjerio kako napreduju položaji ruskih jedinica u zoni specijalne vojne operacije", misleći na pokrenutu invaziju Moskve na Ukrajinu u punom obimu. 24. februara.

Ministarstvo je dodalo da je "razgovarao sa trupama na liniji fronta" i na "komandnom mjestu" - ali BBC ne može potvrditi kada je posjeta održana niti da li je Šojgu posjetio samu Ukrajinu.

Mnogi ne vjeruju da se Šojgu zapravo i usudio posjetiti ratište, nego da je saopćenje ruskog ministarstva odbrane laž s ciljem podizanja morala vojnicima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()