Rusija: Amerika je direktno uključena u rat

Marija Zaharova rekla da "neki luđaci" sanjaju o porazu Rusije

17.02.2023. 13:29
  • Podijeli:
Kremlj_PIXABAY-638892a4358e3.webp Foto: Pixabay

Rusija je danas optužila Sjedinjene Države da odobravanjem napada na Krim potiču Ukrajinu na eskalaciju rata te je upozorila da je Washington sada direktno uključen u sukob jer "neki luđaci" sanjaju o porazu Rusije.

Moskva je reagirala na izjavu američke podtekretarke Victorije Nuland da Sjedinjene Države smatraju da bi Krim, koji je Rusija anektirala 2014., trebao biti u najmanju ruku demilitariziran i da Washington podržava ukrajinske napade na vojne ciljeve na tom poluotoku.

"Sada su američki ratni huškači otišli još dalje: potiču kijevski režim na daljnju eskalaciju rata", rekla je Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, nakon što su novinari od nje tražili da komentira izjave Nuland.

"Oni isporučuju oružje u golemim količinama, daju obavještajne podatke i direktno učestvuju u planiranju borbenih operacija", rekla je Zaharova dodavši da neki američki dužnosnici sanjaju poraz Rusije poput "luđaka".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()