Putin: Situacija na Bliskom istoku - humanitarna katastrofa

Putin je istakao da postoje pokušaji da se "uvuče što više zemalja" u sukob čime se "stvara talas haosa i međusobne mržnje

25.10.2023. 22:36
  • Podijeli:
putin Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug-651ecd939f4ed.webp Foto: Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih u napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra.

"Iskreno želim da izrazim saučešće porodicama Izraelaca i građana drugih zemalja čiji su najmiliji poginuli i ranjeni u napadu 7. oktobra ove godine", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima vjerskih udruženja Rusije.

Ruski predsjednik je i aktuelnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku nazvao "humanitarnom katastrofom".

"Za nas je očigledan ishod napada 7. oktobra da nevini ljudi u Pojasu Gaze ne treba da odgovaraju za zločine koje su počinili drugi. Borba protiv terorizma ne može se voditi prema ozloglašenom principu kolektivne odgovornosti, ovo je prava humanitarna katastrofa", rekao je Putin i dodao da je neophodno zaustaviti krvoproliće.

Putin je istakao da postoje pokušaji da se "uvuče što više zemalja" u sukob čime se "stvara talas haosa i međusobne mržnje".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()