Požar u Milanu: Šest osoba poginulo, a najmanje 68 povrijeđeno

Požar brzo ugašen

07.07.2023. 08:32
  • Podijeli:
vatrogasci_pozar-64326a01726d5.webp Foto: Pixabay

Šest osoba je poginulo, a najmanje 68 je povrijeđeno u požaru koji je izbio noćas u domu za penzionere u Milanu, saopćile su u petak italijanske službe za vanredne situacije, javlja Reuters.

Luca Cari, glasnogovornik nacionalne vatrogasne službe, potvrdio je Reutersu broj poginulih, rekavši da je požar ugašen i da se istražuju njegovi uzroci.

On je rekao da su tri osobe hospitalizovane u kritičnom stanju, 15 sa teškim ozljedama koje nisu opasne po život i oko 50 sa lakšim povredama.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala, u razgovoru s novinarima na licu mjesta, rekao je da je požar ugašen vrlo brzo, ali da je proizveo isparenja koja su zahvatila mnoge stanovnike.

Italijanske novinske agencije, pozivajući se na regionalne hitne službe, ranije su izvijestile da je 81 osoba hospitalizirana, uključujući dvije u kritičnom stanju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()