Ponovo prekinute sve telekomunikacione usluge u Gazi

Šef Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) Filip Lazarini potvrdio je da je nestašica goriva kriva za nestanak struje

16.11.2023. 18:47
  • Podijeli:
gaza reuters-6553caf4b57b5.webp Foto: Reuters

Sve telekomunikacione usluge su u prekidu u Pojasu Gaze zbog nedostatka goriva, saopštila je danas palestinska telekomunikaciona kompanija Paltel.

Paltel je napomenuo da su u prekidu fiksna i mobilna mreža, kao i internet u Gazi , prenio Tajms of Izrael.

Šef Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) Filip Lazarini potvrdio je da je nestašica goriva kriva za nestanak struje.

"Gaza je ponovo u potpunom komunikacijskom ’mraku’ i to je zato što nema goriva", rekao je on na konferenciji za novinare u Ženevi.

Pored Paltela, juče je i druga glavna kompanija u Gazi, Javal, upozorila na "potpuni prekid telekomunikacija u narednim satima" u Pojasu Gaze.

"Glavne podstanice i prekidači u Pojasu Gaze postepeno se gase zbog nestanka goriva", prenosi Rojters zajedničko saopštenje kompanija.

UN su saopštile da njihovi kamioni nisu bili u mogućnosti da isporuče zalihe takođe zbog nedostatka goriva od utorka ujutro.

Gorivo je neophodno i za bolnice, pekare, generatore električne energije i pumpne stanice za vodu u Gazi, ali Izrael nedjeljama blokira isporuke, uz tvrdnju da bi Hamas mogao da ga ukrade, navodi BBC.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()