Pokolj na Tajlandu: Pomahnitali napadač ubio 34 osobe, stradalo 22 djece

Do pucnjave je došlo u dječjem vrtiću u Nong Bua Lamphuu

06.10.2022. 10:41
  • Podijeli:
pucnjava_tajland thairath-1665045749770.webp Foto: Thairath

Najmanje 34 osobe su ubijene u masovnoj pucnjavi na sjeveroistoku Tajlanda, izjavio je glasnogovornik policije za Reuters.

Do pucnjave je došlo u dječjem vrtiću u Nong Bua Lamphuu.

Reuters je javio da je stradalo 22 djece.

Policija je priopćila da su među ubijenima i djeca te da je počinitelj bivši policajac, koji je počinio samoubistvo.

Povodom masakra oglasili su se i svjedoci koji su se nalazili u neposrednoj blizini događaja.

"Ovo je tragedija. Mnoga djeca će umrijeti. Ima i povrijeđenih. Napadač je pucao i nakon izlaska iz zgrade nakon čega je ušao u auto i automobilom udario nekoliko ljudi. Pokušao je da slupa i moje auto, ali sam preživjeo", rekao je svjedok za list Khaosod.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()